Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pi - Víz eredete

 

A Pi név eredete

A sumeroknál, az egyik legrégebbi történelmileg ismert népcsoportnál, már mintegy 5000 évvel ezelőtt felbukkan egy szimbólum mely a Pi megfelelője. Az időszámításunk előtti 4. ezred közepén keletről, illetve délkeletről bevándoroltak dél-Mezopotámiába. Ékírásukban a jel, melyet „Pi”-nek ejtettek az életenergia szimbóluma volt.
A π (Pí) szó jelentése vitalitás, illetve életerő.
 
A TARAMA név eredete

A TARAMA egy szanszkrit (ősi indiai nyelv) szó, aminek a jelentése lótuszvirág. A lótusz zavaros tavacskákban nő. A vizet és az energiát a szennyes vízből kapja. A piszkos vizet használva a lótusz gyönyörű leveleket és virágokat növeszt a víztisztító képességével. A lótusz tisztítja a vizet és életerőt állít elő. Így a lótusz a tisztaság, a szentség és a szépség szimbólumává vált.
A TARAMA a WonYong Co., Ltd.kereskedelmi védjegye.
The World's Only Genuine π-Water by WonYong Co., Ltd.
(A világ egyedüli igazi π vize a Won Yong Pi-víz)
A Pi-víz felfedezése
 
A π (pi) víz a növények virágzási folyamatának megismerésére irányuló sejtkutatások révén került felfedezésre. Ezek során megállapították, hogy a bimbóban fontos szerepet tölt be a benne található organikus víz. A növényi rügyek differenciálódásának vizsgálatára kiterjedő kutatások eredményeként vált ismertté, hogy a folyamat kulcsszereplőjeegy speciális hormon szerű molekula, a florigén. Valamint, hogy a növényekben jelen levő, elenyészően kis mennyiségű vastartalmú sókat tartalmazó, organikus víz szintén igen jelentős szerepet játszik a kialakulásukban. Bebizonyosodott, hogy a lipidekben csekély mennyiségben jelen levő vastartalmú sók közvetítik a hőmérsékletre és fényviszonyokra vonatkozó információkat. Nemcsak észlelik az információkat, hanem memóriával is rendelkeznek, ezen keresztül továbbítják azokat a környezetük számára. Az emberi szervezetben is megtalálhatók ezen sók, a sejtmembránok lipidjeiben. A kutatások megerősítették, hogy az organikus víz molekuláris struktúrájában, fizikai tulajdonságaiban és biológiai hatásmechanizmusában teljesen különbözik a hagyományos víztől. Ezt a vizet nevezték el Pi-víznek. A Pi-víz elnevezés azt jelenti, hogy a víz "élő", organikus, fenntartja és támogatja a biológiai struktúrákat. Miután a nemzetközi kutatások eredményeképpen fény derült a működési összefüggésekre és egyre tisztábban és pontosabban látták a víz egészségre és az életre gyakorolt hatásának jelentőségét, úgy az ideális vizet meghatározó kritériumokat is egyre pontosabban meg tudták fogalmazni. A természetes vízháztartás növekvő terhelése miatt, a Pi -vizes kutatásokat azzal a céllal folytatták, hogy a vezetékes vizet miként lehetne úgy kezelni, hogy újra sejt konform, „élő víz” keletkezzen, olyan tulajdonságokkal, melyeket eredetileg csak a természet képes előidézni. A Won Yong Co. Ltd. intenzív kutatásokat végzett az organikus víz mélyebb megismerésének céljából. A cég (Korea, tudományos vízkutató Namgung Geol) az organikus vízből kiindulva tanulmányozta egy funkcionális viz előállításának lehetőségét és sikeresen kifejlesztette a Tarama Pi-vizet, amely szinte teljesen megegyezik a szervezetben levő vízzel és a lehető legközelebb áll az eredeti organikus vízhez. A technológia kifejlesztését a Koreai kormány is támogatta, (Oktatási és ipari kormányzati kutatási és fejlesztési projekt). Hosszú évekig tartó kísérletezések, ellenőrzések és fejlesztések után, egy olyan eljárás született, amivel a test számára ideális ivóvizet sikerült előállítani, kizárólag kiválasztott, természetes anyagokkal. A kutatásokat és fejlesztéseket az Inje Egyetemen végezték, – a készülékeket a mai napig itt gyártják – ahol egy olyan, funkcionális vizet sikerült létrehozni, amely teljesen különbözik az eddig létező ivóvizektől. A Won Yong π víz – többek között a vastartalmú sók reakcióin keresztül – megakadályozza a rendellenes biológiai funkciókat, illetve visszaállítja azokat az eredeti, helyes állapotukba. A természetben végbemenő eredeti folyamatokhoz hasonlóan, a Pi-technológia ma a víz optimális tisztítását és energetizálását tudja biztosítani. Az élő víznek olyan tulajdonságai vannak, melyek a sejtek szükségletei szerint, a szervezet működése szempontjából optimális mennyiségben és minőségben állnak rendelkezésre. Ezek a mennyiségi és minőségi kiválóságok a tisztaságra, a molekulastruktúrára és az energianívóra vonatkoznak.
 
 
 tarama-keszulek.jpg
 
 
A TARAMA Pi-víz előállításának működési elve és a különböző kerámiagolyók
1. Előaktiválás
A beáramló előtisztított csapvíz* ebben az első fázisban érkezik a készülék alsó részéhez, ahol WonYong Pi-kerámiagolyókba ütközik. Ezeket a golyókat körkörös mozgásba hozzák, és a víz a készülék köpenye mentén dupla spirál formában felfelé áramlik. Az örvényesítő folyamat hatására, a természethez hasonlóan, feltöri a vízmolekulák nagy csoportjait (un. Klasztereket), ez az első lépés egy finom és rendezett molekulastruktúra képzéséhez.
2. A vastartalmú sók
Ezekből a Pi-kerámiákból csekély mennyiségű vastartalmú só (Fe2Fe3Cl5) oldódik ki. Ez az összetétel a természetes sejtvízben is megtalálható, ez a fázis nagyon fontos része a víz kezelésének. A speciális vastartalmú só nagyban befolyásolja a víz élettani hatását és energetikai struktúráját. Ennek következménye olyan kémiai és bioenergetikai tulajdonságok létrejötte, melyek közös jellemzővel rendelkeznek szervezetünk sejtjeivel. A vastartalmú sók különösen a sejtek közötti, megfelelő információátvitelért felelősek. Ez az anyag mely megakadályozza az oxidációt egyúttal növeli a sejtek vitalitását.
3. Sango-korallok
A Sango korallból előállított golyók képesek az ásvány-ion tartalmat és a víz pH-ját szabályozni. Ezek a korallok a Dél-Japán Okinawa korallszigeteken találhatóak meg. A Japán Egészségügyi Minisztérium felügyelete mellett több olyan egyetemi vizsgálat készült amiben a korallok hatásait vizsgálták. A kutatók azt találták, hogy az Okinawán fogyasztott ivóvíz egyedülálló, mivel az a szigetet alkotó korallból kioldódott ionizált ásványi anyagokat tartalmazza. Fogyasztásával kimagasló sav/bázis egyensúlyt érnek el a szervezetben. A kivételes ásványi- és nyomelem tartalmú víz összetételét kémiailag nagyon hasonlónak találták az emberi testfolyadék összetételével.
4. Kalcium-magnézium
Ebben a fázisban lépnek életbe a szintén szabadalmaztatott kerámiagolyók, melyek korallból nyert kalciumot tartalmaznak. Ezeknek a kerámiagolyóknak a segítségével, amik kalciumionokat tudnak leadni, megkötődnek a vízben található szabad magnéziumionok. Ezen kerámiagolyók által tovább tökéletesedik a víz kiegyensúlyozottsága és természetes kalcium-magnézium egyensúlya.
5. A hegyi kristályok
Ugyancsak szabadalmaztatottak az ötödik átfolyási fázis Pi-kerámiái. Kiválasztott magashegyi kristályok feltöltik a vizet természetes energiájukkal, és növelik az antioxidációs erőt azáltal, hogy megnövelik a víz elektronegativitását.
6. Pi-zeolit
A hatodik fázisban a Pi-kerámiákat támogatja a zeolit kristályok egyidejű hatása: a nagy porozitású biokatalizátorok megkötnek olyan káros mikromolekulákat is, mint pl. az ammónium és az arzén, és a Pi-kerámiákkal összjátékban optimalizálják az energetizálást.
7. Az energiaszint-szabályozó
A Pi-vizes technológia utolsó fázisában egy állandó mágnes beállítja az átfolyó víz energiaszintjét arra az energetikai koordinációra, amely az emberi sejtvíznek megfelelő. Értéke 1500 Gauss.
 
Mindezek által a Pi-víz jellemzői nagyon közel kerülnek a sejtjeink belsejében levő víz tulajdonságaihoz. A Pi technológia a víz kémia és energetikai tulajdonságát optimalizálja, klaszter méretét lecsökkenti (az összekapcsolódó víz molekulákat klaszternek nevezik), így az könnyebben felszívódik. A Pi-víz hexagonális kristály szerkezetűvé válik, azaz a klaszterei 6 molekulát fognak tartalmazni, míg bármilyen más víz klaszterei 16, de akár 50 molekulát is tartalmazhatnak. A rendezett, kis klaszterű szerkezet, és az ideális energiaszint megkönnyítik a sejtmembránon történő áthatolást.
Naponta körülbelül 3 liter intracelluláris (sejten belüli) víz újul meg a szervezetünkben. Ez a reformálás sok energiába kerül a testnek. Ezért fontos, hogy ezt milyen „alapanyagból” kell elvégeznie. A Pi-víz kivételes forrása annak az ideális víznek, amelyre a testnek szüksége van. Ezeket a tulajdonságait a TARAMA Pi-víz a vastartalmú sóknak köszönhetően, rendkívüli módon, akár több hónapig is képes megőrizni
.
Végül álljon itt két idézet kommentár nélkül:
„…A víznyalábok (klaszterek) oszlopokból állnak, amit a Pi technológia kisméretű hatszögletű (hexagonális) víz klaszterekké alakít. Melyek beleilleszkednek és áthatolnak az emberi sejtmembránok hatszögletű csatornáin, ahol gyorsan ki tudják fejteni jótékony hatásukat és kimossák a szennyet…" (Water as a Communicator - Institute of Heartmath Research Center).
„…Az öregedés a szervezetek, szövetek és sejtek hatszögletű vízcsomóinak elvesztése és a teljes test víztartalmának csökkenése. Ha újra bevisszük a hatszögletű vízcsomókat a testbe, megnő a vitalitásunk, lecsökken az öregedési folyamat, és megelőzzük a betegségeket…"
( Molecular Water Environment Theory: – Dr. Mu Shik Jhon.)
*A bejövő nyers vezetékes vizet 8 különböző szűrőközegen keresztül tisztítjuk meg annak érdekében, hogy kellő tisztaságú vizet kapjunk, amiből így kiemelkedő minőségű Pi-víz állítható elő. A különböző szűrők mindegyike más feladatot lát el magas színvonalon, állandó karbantartás mellett. Ezáltal mindig kiváló minőségű vízhez jutunk, függetlenül a bejövő víz aktuális minőségétől. Ezek után jut el a víz a TARAMA Pi-víz készülékhez, ahol végbemegy annak csodálatos átalakulása.